Menu Sluiten

Eigenaar door vuurwerk gesloopte brommobiel: ‘Ben er kapot van, zonder kom ik nergens’

Tijdens oudejaarsnacht heeft een groep jongens een brommobiel in Assen gesloopt met vuurwerk. Op camerabeelden van de overbuurman is te zien dat een persoon eerst een raam ingooit, waarna een ander een vuurwerkbom naar binnen mikt. “Ik ben er kapot van”, vertelt Aalf, eigenaar van de wagen.
© Omroep Assen/Floor Visser
Een paar vuilniszakken bedekken het gapende gat in de brommobiel aan de Lesturgeonstraat in de Molukse wijk in Assen. In de wagen liggen overal glasscherven en er zit een groot gat in de bodemplaat. Eigenaar Aalf staat beduusd toe te kijken naar de restanten van zijn wagen. “Ik ben er behoorlijk kapot van. Ik heb een paar dagen last van mijn borstkas gehad”, blikt hij terug. “Telkens als ik nu knallen hoor, ben ik weer op mijn hoede.”

Aalf was op het moment van de knallen thuis, maar heeft niets meegekregen van de explosies. Overbuurman William Pezy schrok wel wakker. Na het horen van zijn autoalarm besloot hij te kijken wat er aan de hand is, maar zag niets. De volgende dag ziet hij pas dat niet zijn auto, maar die van Aalf is verwoest.

‘Een doordachte actie’

Op beelden van een camera van Pezy is de gebeurtenis te zien. Rond kwart voor vier in de nacht loopt een groep jongens langs de auto. “Vervolgens verdwijnen ze weer. Even later komen ze terug. Een van de jongens gooit het raam in en een ander gooit vuurwerk naar binnen. Een duidelijke, doordachte actie dus”, vertelt Pezy.

De eigenaar heeft geen idee waarom juist zijn 45-kilometerwagen doelwit werd. “Ik zou niet weten wie mij dit aan wil doen. Ik heb geen vijanden.”

‘Zonder brommobiel kom ik nergens’

Hoewel de exacte schade nog vastgesteld moet worden, denken Pezy en Aalf niet dat de ravage nog te herstellen is. “Enorm triest. Wat voor nut heeft dit? Ik ben afhankelijk van de wagen, want lopen en fietsen is voor mij erg moeilijk. Zonder brommobiel kom ik nergens meer”, zegt Aalf bedroefd.

Aalf gaat aangifte doen van het geweld. Zijn buurman denkt te weten wie de daders zijn. “Op de beelden zijn kenmerken van de daders te zien, zoals kleding en een bepaalde manier van lopen. Dus ik heb wel een idee. Het is nu aan de politie om uit te zoeken of dat inderdaad die heren zijn.”

Pezy is vastbesloten om de daders te vinden. “Ik hoop dat we ze vinden, want dit soort tuig hoort aangepakt te worden en moet boeten.”

Bekijk hier beelden van de explosie.