Menu Sluiten

Assen Centraal vreest hoge bouwkosten na vertraging komst paviljoen Baggelhuizerplas in Assen

De fractie van Assen Centraal vreest hoge bouwkosten voor de bouw van het paviljoen aan de Baggelhuizerplas in Assen. Gisteren werd bekend dat de komst van de voorziening een jaar vertraging oploopt. 

© Gemeente Assen

Dat staat in een brief waarin de partij vragen stelt aan het college van B en W. “Dit is een onaangename verrassing voor de inwoners van Assen en schadelijk voor de beeldvorming mede vanwege de belofte van het college dat er deze periode daadkrachtig zou worden gehandeld”, zegt fractielid Paulien van der Meulen in de brief. 

Het Zwolse bouwbedrijf Evertsen Bouw BV zou deze maand starten met de bouwwerkzaamheden, maar wacht nog op de levering van bouwmaterialen. Daarom is de verwachting dat het paviljoen niet in het voorjaar van 2023, maar in het voorjaar van 2024 in gebruik kan worden genomen.

Flink oplopende kosten

De partij vreest nu voor flink oplopende bouwkosten en is bang dat de ondernemer het risico hierdoor te groot vindt en de plannen mogelijk intrekt. Daarnaast vraagt Assen Centraal zich af waarom de vergunning voor de bouwplannen nog niet verleend is. 

Om Assenaren en toeristen tegemoet te komen in de zomer van 2023, dringt de fractie aan op het aanbieden van een tijdelijke voorziening en het toestaan van evenementen bij de plas. “Om de teleurstelling van de vertraging van het paviljoen enigszins weg te nemen en bij te dragen aan een aantrekkelijke uitstraling van de stad en de Baggelhuizerplas in het bijzonder als een van de hotspots van Assen”. sluit Van der Meulen haar brief af. 

Voordat de bouw kan beginnen moet de kavel eerst gereedgemaakt worden. Daarvoor stelt het college van burgemeester en wethouders 180.000 euro beschikbaar, bedoeld voor de aanleg van verlichting en parkeerplaatsen voor mindervaliden. Ook staat er nog een openbaar, verouderd toiletgebouw dat gesloopt moet worden en worden de volleybalvelden verplaatst. De fractie vraagt zich af wat hoe hiermee wordt omgegaan nu er vertraging is.