Menu Sluiten

Kijk terug: de TT-week in Assen | fotoseries en video’s

Assen kijkt terug op een geslaagde TT-week. Met duizenden bezoekers in de binnenstad, veel motorliefhebbers op het bloedhete circuit en tal van evenementen. Omroep Assen was er uiteraard bij en deed uitgebreid verslag van de activiteiten. Beleef hier nogmaals de TT-week van 2023. 

De week trapte dit jaar af met de openingstocht. Op zaterdagmiddag vertrok na het startschot van het TT Festival de grote parade, met onder meer acrobaten en muziek, van de TT Kermis naar het centrum.

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

Bij de Torenlaan ontmoetten de optocht en de TT City Run elkaar. Dit sportieve evenement werd dit jaar voor het eerst aan de agenda toegevoegd. De hardloopwedstrijd is een samenvoeging van de TT Run en de Asserstadsloop.

Op maandagavond stond de TT theatertuin op het programma. In de Gouverneurstuin vormden opgestapelde banden, minibikes en finishvlaggen het decor van een theatervoorstelling, als ode aan het race-evenement. Zo’n honderd bezoekers luisterden er naar verteller Toine Straatman en Code0 Producties. Helaas kon de tweede voorstelling, die gepland stond op dinsdagavond, dit jaar niet doorgaan vanwege onweer.

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

De TT is er voor iedereen. De Stichting TT Week hield daarom op dinsdag een prikkelvrije kermismiddag, speciaal bedoeld voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels, maar toch willen genieten van de kermis. Zo stond het geluid zachter, werden lichten gedimd en draaiden attracties langzamer. Bekijk hier de fotoserie die Omroep Assen maakte.

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

Omroep Assen was niet alleen bij evenementen aanwezig, maar maakte zelf ook twee speciale uitzendingen in het teken van de TT. Op donderdag en vrijdag zonden we live vanuit Wielercafé Cours, met onder meer burgemeester van Assen Marco Out, de voorzitter van Motorclub Assen en Omstreken Martin de Vries en live muziek van de band Black Riverroots. Ook werden er in de specials herinneringen opgehaald aan de TT door bekende Assenaren, zoals Luc Rengers (Assen Centraal) en Kars Klok en Bernd Otter (Asser Praat). Bekijk hier een samenvatting van de TT-specials:

Tijdens deze week waren niet alleen Nederlandse politieagenten in de TT-stad te zien, maar ook de bolle helmen van collega-agenten uit het Britse Nottingham. De ‘Bobbies’ zijn terug.
© Omroep Assen / Gerrit Mennink
De TT-nachten in de binnenstad trokken duizenden bezoekers. Op verschillende podia in het centrum was er voor iedereen wat wils. Verschillende soorten muziek, een reuzenrad, kermis, bier, blije gezichten en gezelligheid, bleken weer een goede mix voor een geslaagd TT Festival. Bekijk hier foto’s van de eerste, kletsnatte nacht. Of kijk naar een sfeerimpressie:

Op de vrijdagavond klonken er weer ronkende motoren, knallende uitlaten en toeters door het centrum van Assen, tijdens de TT Nightride. De rit startte bij de Bonte Wever in Assen, waar de motorrijders voorafgaand gezegend konden worden door de Asser stadspredikant Bert Altena. Vervolgens reed een lange sliert van motoren richting het centrum. Na al het motorgeweld barstten de festiviteiten in het centrum weer los.

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

Helaas komt aan alles weer een eind. Zo ook aan de TT van 2023. Iedereen moest weer naar huis. Ondanks de hitte, trok de uittocht van vele motoren over de snelweg veel bekijks. Ook Omroep Assen was erbij. Op naar volgend jaar!